Udruženje Bošnjaka Vrijeme-Zeman organizovalo odlazak na Umru

Kao što je i planirano, Udruženje Bošnjaka Vrijeme – Zeman uspješno je realizovalo još jedan veoma lijep projekat, a radi se o putovanju u Mekku u cilju obavljanja Umre.
Podsjećanja radi najbolji učenici “Zemanove” šestomjesečne škole islama za svoj uloženi trud osvojili su prestižnu nagradu, a to je obavljanje Umre. Od učenica prvo mjesto su djelile Turalić Medžida i Burejić Fatima , dok je kod učenika najbolji rezultat pokazao Hadžić Adil.
Udruženje Bošnjaka Vrijeme – Zeman je u suradnji sa turističkom agencijom Grand tourist ostvarilo planirani boravak u Saudijskoj Arabiji, koji je trajao 12 dana. Prvih šest dana provedeno je u gradu Allahovog poslanika a.s, da bi se nakon toga zaputili ka Mekki. Boravkom u Medini realizovana je kolektivna posjeta džamiji Allahovog poslanika a.s, posjeta Muzeju, te džamijama Quba i Qibletejn. Ostali period je proveden u slobodnom ibadetu. Odmah po dolasku u Mekku obavljenja je Umra, te tokom ostalog perioda članovi Udruženja su se mogli okoristit od predavanja našeg stručnog kadra, te u obavljanju slobodnog ibadeta. Vodić, te konsultant za šerijatska pitanja za muškarce bio je Mr. Jasmin Hadžikadunić zajedno sa Hfz. Fadilom Bektašem, dok je za žene to bila Dr. Amna Bukvić-Hadžikadunić.
Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve one koji su omogućili realizaciju jednog ovakvog projekta, te da im ovo sve upiše u dobra djela.
Naša posljednja dova je:
Hvala Allahu, Gospodaru svih Svjetova.

Share This: